dilluns, 28 de setembre del 2009

VIURE L'EVANGELI


Quan els dies anteriors presentàvem les figures de Francesc i de Clara d'Assís, dèiem que van fer una opció de viure l'evangeli amb tota radicalitat, i que aquesta vivència seria el fonament de tot el seu estil de vida.
Però, ¿què vol dir viure l'evangeli? ¿què entenien ells per una vivència radical de l'evangeli de Jesús? Intentarem res­pondre a aquests interrogants i explicar què vol dir viure fonamentats en l'evangeli.
Si es vol viure l'evangeli, el primer que cal fer és llegir-lo una i altra vegada, reflexionar sobre el que hem llegit, deixar-nos interpel·lar pels gestos i actituds de Jesús que hi veiem, fer-ne pregària i només llavors podrem fer una determinació de voler construir la nostra vida sobre la base sòlida de l'evangeli, i les nostres actituds i sentiments aniran essent cada vegada més semblants als de Jesucrist. Això és el que van fer Francesc i Clara d'Assís.
Tant l'un com l'altre van ser oients assidus de l'evangeli, el van anar reflexionant en la quietud i en el silenci, i en ell hi van descobrir la persona de Jesús que els va captivar i engrescar a viure d'una altra manera, a viure com Ell. A partir d'aleshores, aquest va ser el seu su­prem ideal, el centre i la raó de ser del seu compromís de vida. L'evangeli va ser la forma de vida que tots dos escolliren per a ells i que després transmetran al grup de germans i de germanes que se'ls aniran afegint.

És un repte per a nosaltres, ens trobem allà on ens trobem, enmig d’un món tan disgregat, intentar viure segons els valors evangèlics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada