dijous, 17 de setembre del 2009

IMPRESSIÓ DELS ESTIGMES


Avui, dia 17 de setembre, clarisses i franciscans celebrem la festa de la impressió dels estigmes de sant Francesc. L’any 1224, Francesc, que al llarg de la seva vida sempre havia viscut l’evangeli amb tota radicalitat i sempre s’havia identificat amb la persona de Jesucrist, va anar a fer uns dies de recés, de silenci i de pregària, en una muntanya alta i escarpada d’Itàlia anomenada Alverna. Allà, el dia 14 de setembre, Déu li va fer el do de marcar en les seves mans i peus les mateixes ferides de Jesús a la creu, com també la ferida del costat dret ocasionada per la llançada.
Des de llavors, Francesc va portar en el seu cos aquestes marques, de les quals tot sovint en rajava sang. Al cap de dos anys, el 1226, Francesc moria. S’havia identificat tant amb Jesús al llarg de la seva vida i havia viscut tan semblant a Ell, que fins i tot se li va assemblar externament.
Aquesta és la festa que celebrem avui, amb l’ànim que l’exemple de Francesc ens ajudi a viure també a nosaltres identificades cada vegada més amb Jesucrist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada