divendres, 29 de novembre del 2013

UN TEMPS DE VETLLA

Ens tornem a trobar al principi de l’Advent, aquest temps, breu però intens, en què som convidats a intensificar una sèrie d’actituds per tal d’obrir el nostre cor i tota la nostra persona a l’acció de Déu en nosaltres.
És cert que l’Advent és una oportunitat per preparar-nos per al Nadal però també és molt més que això. Al llarg d’aquestes quatre setmanes, a més d’una ajuda per viure el Nadal ja proper, se’ns insisteix en una actitud fonamental en la nostra vida: vetllar. Vetllar és propi del qui espera, del qui viu en expectació i amb il·lusió davant d’un esdeveniment que s’acosta. En nosaltres, aquesta espera és l’arribada de Déu a la nostra vida, no només l’arribada de Déu en la nostra història que celebrarem per Nadal, sinó també la vinguda de Déu en la nostra vida de cada dia, per mitjà dels esdeveniments, de les persones que ens envolten, de la seva Paraula... Déu ve cada dia en la nostra realitat i per això hem d’estar en una actitud permanent de vetlla i d’escolta per captar la seva presència i la seva acció.
En l’evangeli d’aquest I diumenge d’Advent, Jesús ens dirà: “Vetlleu” i “Estigueu a punt”. Intentem fer-ho per tal de captar la seva acció en nosaltres i per poder viure la seva proximitat en el més íntim de nosaltres mateixos. Així ens prepararem de veritat a viure el Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada