dimarts, 5 de novembre del 2013

EN EL SI DE L'ESGLÉSIA

Un cop expressada la nostra fe en Déu com a Pare, Fill i Esperit Sant, el Credo afirma la nostra fe en l’Església. L’Església és l’assemblea de tots els creients, de tots els qui volem seguir Jesucrist i viure l’evangeli amb carismes i estils diferents.
Moltes vegades, quan parlem d’Església, pensem en l’església jeràrquica, en les persones humanes que tenen diferents responsabilitats i de les quals només veiem les seves limitacions o les seves mancances. No podem oblidar que l’Església la formem persones de carn i ossos que ens equivoquem i fallem moltes vegades. Però, per damunt de tot, hem de veure que l’Església, nascuda a partir de la Resurrecció de Jesús, és una comunitat que va avançant poc a poc precedida pel seu Pastor i impulsada per l’Esperit Sant. També és cert que, en el si de l’Església, trobem el testimoni de molts germans i germanes que viuen aquest camí de fe amb una gran entrega a Déu i als altres; el seu exemple ens ha d’esperonar a nosaltres a seguir endavant.
L’Església és la comunitat on compartim la nostra fe, on la celebrem i la fem créixer. L’Església ens dóna els instruments perquè això sigui així: els Sagraments, la reflexió de la Paraula, les persones que comparteixen amb nosaltres el mateix ideal.
Creure en l’Església és estimar-la, és col·laborar amb ella, és respectar-la i ser conscients que formem part d’aquesta gran comunitat que avança cap a un mateix horitzó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada