dissabte, 7 de desembre del 2013

EL SÍ DE MARIA

En aquest segon diumenge d’Advent, que coincideix amb la solemnitat de la Immaculada, se’ns convida a posar els nostres ulls en la gran figura de Maria. El text de l’evangeli que es proclamarà és el relat de l’Anunciació. Intentem escoltar-lo i reflexionar-lo amb novetat, tot deixant-nos sorprendre per la profunditat d’aquest text malgrat la senzillesa de la narració.
Maria, com cap noia d'Israel, esperava la vinguda del Messies, i amb el seu el va concebre en el seu cor i en el seu si matern. Era una noia enamorada de Déu, oberta a Ell i disposada a tot el que el Senyor li pogués indicar. Maria va donar un radical al pla que Déu tenia sobre ella, i el va mantenir al llarg de tota la seva vida, des d’aquest moment de l'Anunciació fins al Calvari.
Maria no va pronunciar només un en un moment concret de la seva vida, sinó que el va viure d’una manera ininterrompuda, obrint-se en cada moment a la Paraula de Déu. Ella ens pot ensenyar a viure amb fidelitat, a respondre amb generositat i obertura al projecte que Déu té sobre cadascun de nosaltres.
Que aquest segon diumenge d’Advent ens ajudi a apropar-nos més a la persona de Maria i a fer nostres les seves actituds d’entrega i de docilitat.
Seguim caminant cap al Nadal amb la mirada posada en la Mare de Jesús.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada