divendres, 2 de març del 2012

EL FILL ESTIMAT


En el segon diumenge de Quaresma, l’Església sempre ens convida a escoltar, reflexionar i contemplar l’evangeli de la Transfiguració. Uns dies abans de la seva Passió i la seva mort, Jesús porta tres dels seus deixebles “tots sols dalt d’una muntanya alta”. És només des del silenci, de la manca de soroll exterior i interior, de l’escolta i de la reflexió serena i tranquil•la que podem captar algun dels aspectes de la persona de Jesús, per això ells se’ls emporta sols dalt d’una muntanya alta per tal de manifestar-se d’una altra manera, d’una forma que no coneixien.
En Jesús sempre hi podem anar descobrint molt més del que sabem i coneixem. Tractant-lo i escoltant-lo per mitjà de l’evangeli, cada vegada anirem aprofundint en la seva persona d’una manera nova i desconeguda. El Pare mateix ens ho diu i ens hi convida: “Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo”.
Que aquestes setmanes de Quaresma ens ajudin a penetrar més en la persona de Jesús, a escoltar-lo i a deixar ressonar la seva veu en el més íntim de nosaltres mateixos. Seguim caminant amb il•lusió cap a la llum de la Pasqua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada