dijous, 29 de març del 2012

LA GRAN SETMANA


El diumenge de Rams ens obre la porta a la gran setmana de l’Església: la Setmana Santa. Uns dies en què se’ns convida a contemplar Jesús en el seu Misteri de Mort i de Resurrecció; uns dies en què se’ns convida a identificar-nos amb els seus sentiments i les seves actituds; uns dies que hem d’acollir i de viure en el silenci i en actitud d’escolta i de reflexió. Any rere any hem viscut la Setmana Santa però cada vegada pot ser diferent, i podem descobrir una mica més la presència de Déu en les nostres vides que ens ha fet el do del seu mateix Fill.
És especialment en el tríduum pasqual on podrem captar d’una forma especial el missatge d’aquesta setmana. Dijous veurem Jesús impulsant-nos a estimar con Ell estima, amb el gest senzill però radical de rentar els peus dels deixebles. Divendres el contemplarem entregant-se Ell mateix sense condicions i totalment en el màxim acte d’amor de donar la vida. I la nit del dissabte, en la gran Vetlla Pasqual, podrem cantar la seva Resurrecció, la seva presència per sempre entre nosaltres Vivent, com a amic, com a germà gran, com a company de camí, molt més enllà de la mort i molt més enllà de les nostres febleses i limitacions.
Preparem aquests dies amb il•lusió i amb l’anhel d’aprofundir més en la persona de Jesucrist que roman per sempre al nostre costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada