dijous, 24 de març del 2011

"SI SABESSIS QUÈ VOL DONAR-TE DÉU..."

Seguim la nostra marxa quaresmal i arribem al tercer diumenge. Reflexionem sobre l’evangeli d’avui. És un text molt extens però ens quedarem només en un petit fragment.
Jesús manté un diàleg amb una dona samaritana i, amb ella, també ens està parlant a nosaltres. Intentem escoltar-lo en la seva Paraula.
Jesús ofereix la seva aigua a la samaritana, ella pensa que li està parlant de l’aigua material, de la que cada dia va a buscar al pou.
Jesús va molt més enllà; no ens ofereix coses materials sinó un Do més profund i més gran que el que puguem imaginar. Jesús diu a la dona i a cadascun de nosaltres: “Si sabessis què vol donar-te Déu...”
El que Déu vol donar-nos és la seva mateixa persona, el seu amor, la seva tendresa, la seva comprensió, el seu perdó, la seva amistat... Aquest és veritablement l’autèntic Do de Déu: Ell mateix. Això val molt més que tots els dons materials que se’ns puguin oferir i donar. Cal, per part nostra, que el valorem i l’acollim.
La samaritana, finalment, ho va entendre, va creure en Jesús i, corrents, va anar-ho a anunciar a tothom plena de joia i d’alegria pel do que ha trobat en la persona de Jesús. La samaritana, malgrat les seves resistències inicials, es va obrir plenament a la Paraula de Jesús i d’aquesta manera el va poder acollir en el seu interior i anunciar-lo als altres.
Tant de bo que també nosaltres descobrim tot allò que ja ara mateix ens està oferint Déu i sapiguem comunicar-ho a les persones que tenim al voltant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada