dimecres, 23 de març del 2011

800 ANYS


L’any 2012 les germanes clarisses de tot el món celebrarem 800 anys de la fundació del nostre Orde. La celebració d’aquest centenari començarà, de manera oficial, el diumenge de Rams d’aquest any (el dia en què santa Clara va deixar la casa paterna per iniciar la seva fraternitat de germanes) i acabarà el dia 11 d’agost de 2012 (solemnitat de santa Clara). Per aquest motiu, al llarg de tot aquest any, s’aniran portant a terme diferents activitats i celebracions a totes les comunitats de clarisses amb la finalitat de donar a conèixer una mica més la nostra forma de vida.
Com a preparació d’aquest centenari, una de les activitats que s’està portant a terme a nivell de tot Espanya és la “peregrinació” d’una imatge del Crist de sant Damià, que tanta incidència va tenir en la vida de Francesc i de Clara d’Assís. Aquesta imatge ja ha recorregut una gran part de tota la península i estarà a Catalunya des del mes de febrer fins al mes de juny. A la nostra comunitat ens pertoca de tenir-lo des del dia 19 fins al 28 de març.
Amb tal motiu vam celebrar el passat diumenge dia 20 unes Vespres solemnes al voltant d’aquest signe que per a nosaltres és tan entranyable.
Dos sacerdots, religiosos i religioses de diferents comunitats de Reus i nombrosos fidels ens van acompanyar en aquesta pregària del capvespre que ens ha servit de preludi per a la propera obertura de l’any centenari. Gràcies a tots els qui ens vau acompanyar en aquell dia i que vau fer que la celebració fos joiosa i festiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada