divendres, 11 de març del 2011

EL DESERT: TROBADA AMB DÉU


Comencem el nostre recorregut pels textos de l’evangeli de cada diumenge d’aquest temps de Quaresma. Us convidem a seguir-los amb nosaltres i a intentar-los viure per tal d’arribar, al final d’aquest trajecte, a celebrar novament amb goig exultant la Resurrecció del Senyor.
En aquest primer diumenge de Quaresma, l’evangeli ens mostra Jesús al desert. El desert és lloc de silenci, de soledat... per trobar-se amb un mateix i amb Déu. Jesús es dirigeix al desert conduït per l’Esperit. El desert és lloc de recerca i de trobada amb Déu; és lloc de silenci, de pregària i de solitud; és també lloc de prova, de dificultats en el camí i on podem palpar que la nostra única seguretat és Déu.
Jesús, guiat per l’Esperit, s’endinsa en el desert per obrir-se més a Déu, per deixar-se fer i preparar-se per a la seva missió. Jesús pot fer front a les proves que li posa el temptador perquè vol fer, per damunt de tot, allò que agrada al Pare. Res no pot desviar-lo del seu camí ni de la seva missió de donar a conèixer Déu als germans i germanes del seu temps. Jesús no es deixa desencaminar, contesta el temptador amb fermesa i decisió, sempre amb paraules de l’Escriptura.
Ell ha de ser el nostre model quan ens trobem en moments difícils, quan ens sentim pressionats per tot arreu i se’ns fa costerut de seguir endavant. Com Jesús, acudim a la Paraula que hem llegit i reflexionat per fer front a les dificultats i als entrebancs de cada dia. Que els “deserts” que travessem al llarg de la nostra vida puguin ser un moment de trobada privilegiada amb Déu i amb els germans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada