dilluns, 7 de març del 2011

LA MARXA QUARESMAL


Estem a punt d’iniciar el temps de Quaresma. La Quaresma la podríem comparar a una llarga marxa a peu cap a un cim alt i esplèndid, marxa que emprenem amb alegria i decisió. Durant el camí veurem diferents paisatges, travessarem rierols, agafarem viaranys, pujarem per llocs escarpats... fins arribar al cim, des d’on es divisa un bell i impressionant horitzó.
D’una manera semblant l’Església, en aquest temps quaresmal, ens anirà presentant cada diumenge diversos trets de la persona i vida de Jesús perquè els anem acollint i assimilant en la nostra vida, fins arribar al cim, que és la Vetlla Pasqual. En la nit de la Vetlla, així com els excursionistes posen el peus al cimal amb fermesa i joia, també nosaltres posarem els peus al cimal tot reafirmant amb alegria el nostre compromís amb Jesucrist mitjançant la renovació de les promeses del Baptisme.
Pel Baptisme vam ser incorporats, empeltats a Jesús i des d’aquell moment vam esdevenir fills i filles del Pare, sacerdots, profetes i reis. La marxa quaresmal ens porta a revisar com vivim aquests aspectes: si com a fill/filla del Pare visc obert a ell i al seu amor, si m’adreço a ell amb senzillesa i confiança; si tinc una mirada universal i prego, estimo, serveixo... en nom de tots els meus germans (sacerdot); si sóc autèntic, transparent, si faig present l’evangeli amb les meves paraules i vida (profeta); si poso les meves riqueses (temps, qualitats) al servei dels germans (rei).
Si emprenem la marxa quaresmal, aquesta marxa de pregària i de reflexió serena a la llum de la Paraula, és perquè desitgem sincerament, malgrat les nostres febleses i cansaments, reafirmar el nostre compromís amb Jesucrist. A ell no el trobarem només al cim, esperant-nos, sinó que ens acompanyarà tota la ruta ajudant-nos, encoratjant-nos, guiant-nos, com el millor company de camí.
Des d’aquí us convidem a emprendre la marxa quaresmal tots junts aquest dimecres de cendra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada