divendres, 28 de maig del 2010

DIUMENGE DE LA TRINITAT, DIA DE LA VIDA CONTEMPLATIVA

Diumenge passat, amb la festa de Pentecosta, vam cloure el temps pasqual. Ara tornem a endinsar-nos en el temps de durant l’any i en aquest diumenge l’Església posa davant els nostres ulls la festa del nostre Déu, de la Trinitat, la festa del Pare, de Jesucrist i de l’Esperit Sant. Fa uns anys que l’Església dedica aquest dia de la Trinitat a la vida contemplativa, a aquests germans i germanes sovint desconeguts.
Els contemplatius i contemplatives som batejats que hem sentit la crida de Déu a viure dedicats plenament a Ell, en una vida de pregària i silenci, de treball i fraternitat.
Ens esforcem per respondre a aquesta crida vivint des de la nostra realitat de fills estimats entranyablement pel Pare; escoltant Jesucrist en la seva Paraula i maldant per seguir les seves petjades; obrint-nos a l’Esperit Sant perquè ens condueixi i faci la seva obra en nosaltres.
Com veieu, la nostra vida és en realitat la vida de tot membre del Poble de Déu, viscuda –si voleu- fins a les últimes conseqüències. Tots estem cridats a la pregària –cadascú des del seu lloc -, i de tots Déu espera que caminem cap a ell amb la confiança i la joia que tenen els fills envers el seu pare, units a Jesucrist, deixant-nos guiar per l’Esperit.
Tot i que les nostres cases i monestirs a vegades es troben una mica retirats de les poblacions, no per això ens desentenem del nostre món i dels seus problemes. Tot al contrari, intentem viure i pregar amb una mirada universal que abasti a tothom, i per tant, a tots vosaltres que ens seguiu en aquest bloc.
Us demanem que ens acompanyeu en la nostra celebració d’aquest dia per tal que siguem sempre fidels a la crida que Déu ens ha fet.

Joiosa festa de la Trinitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada