dissabte, 8 de febrer del 2014

FILLS I FILLES DE DÉUDesprés d’haver deixat ben enrere el temps d’Advent i de Nadal, al llarg del quals hem anat caminant seguint l’evangeli de cada diumenge, comencem una sèrie de noves entrades en el nostre blog. A partir d’aquesta setmana intentarem aprofundir en els Sagraments. D’una manera senzilla ens aproparem

a cadascun d’aquests signes, que actualitzen i fan visible l’acció de Déu en nosaltres i ens enforteixen en la nostra fe.Comencem amb el sagrament del Baptisme, que és el que ens introdueix a la vida de la fe i del seguiment de Jesucrist. De fet, la majoria dels creients no recordem quan vam ser batejats, no n’érem conscients. Ho hem anat descobrint després, de mica en mica; anar-hi aprofundint és un treball de tota la vida. Viure el compromís del baptisme és la gran vocació a la qual estem cridats tots els batejats.

En primer lloc, el baptisme ens fa fills i filles de Déu. El nostre model és la persona de Jesús, i ens pot ajudar el fet de preguntar-nos com vivia Ell la seva relació amb el Pare. Jesús passava hores d’intimitat amb el Pare, es relacionava amb ell amb senzillesa i amb proximitat, i ens ensenya a nosaltres a relacionar-nos amb ell. El Pare era el centre del missatge de Jesús.

També nosaltres, fets fills de Déu per baptisme, hem d’endinsar-nos en l’amor i la tendresa del Pare i arribar a la convicció ferma que ens estima infinitament. Com Jesús, hem de tenir la ferma certesa que ens trobem en les mans del Pare, que sempre ens està oferint el seu amor, la seva comprensió, la seva tendresa, el seu perdó, la seva seguretat... i, com a conseqüència, tractar els altres com a germans i germanes nostres. Aquest és el primer compromís com a batejats, que podem viure fixant els nostres ulls en Jesús.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada