dimarts, 18 de febrer del 2014

SACERDOTS, PROFETES I REIS



Seguirem aprofundint en el sagrament del Baptisme per tal de ser una mica més conscients d’allò que aquest sagrament obra en nosaltres. A més de fer-nos fills i filles de Déu, pel Baptisme esdevenim sacerdots, profetes i reis. ¿Com podem concretar això en la nostra vida?


Som sacerdots cada vegada que ens adrecem a Déu i li presentem les nostres inquietuds, il·lusions, dubtes, preocupacions, dificultats, alegries... les nostres necessitats i les de tot el món. Quan la nostra pregària és universal i no ens centrem en nosaltres mateixos, estem exercint el sacerdoci que hem rebut pel Baptisme. Som profetes quan anunciem, amb la nostra vida, la persona de Jesucrist, quan som conseqüents amb la nostra condició de creients i vivim en veritat, sense voler amagar davant els altres la nostra fe.

Som reis quan sabem dominar i fer callar tot allò que ens aparta de Déu, quan som amos i mestresses de nosaltres mateixos i de les circumstàncies que ens envolten.

Jesús va ser sacerdot, profeta i rei, en Ell ens hem d’emmirallar si de veritat volem ser coherents amb el Baptisme que vam rebre. Prendre consciència del nostre compromís baptismal és tot un programa de vida. Intentem aprofundir en aquest sagrament i valorar el do que Déu ens ha fet i ens fa per mitjà del Baptisme. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada