divendres, 28 de febrer del 2014

EL PERDÓ DE DÉUEn poques línies és impossible poder reflectir tot el que representa el sagrament de la Confessió o Reconciliació, com també s’anomena i tenint en compte, a més a més, que és un sagrament que avui està en crisi i molta gent qüestiona fins i tot la seva celebració. Intentarem donar unes pinzellades sobre el sentit d’aquest sagrament en el qual celebrem el perdó de Déu.

El sagrament de la Reconciliació ha de ser, més que un acte puntual, una actitud al llarg de tota la vida. En el nostre caminar envers Déu, sigui quin sigui el lloc on ens trobem, ens adonem moltes vegades que no som aquelles persones que Déu vol que siguem. Davant d’això, ens preguntem sincerament i en veritat què podem fer. És per això que ens apropem al sagrament, per rebre, una vegada més, el perdó, la tendresa i l’amor de Déu.

La Reconciliació és un sagrament de joia, de força, de triomf. Déu ens perdona de tot el que hem pogut fer malament o de tot el que hem deixat de fer; ens crea de nou. Ens dóna una nova força per ser més ferms, més valents, per ser el que Déu vol que siguem. La Reconciliació ens fa més conscients fills del Pare, més conscients continuadors de Jesús i ens fa obrir a la força i a la llum de l’Esperit Sant. Qui perdona és Déu i és Ell qui ens dóna la força per seguir endavant. Apropem-nos a Ell sense por perquè sortim d'aquest sagrament renovats, malgrat que ens costi reconèixer les nostres mancances i les nostres febleses. El que és important, per més que aparentment no ho veiem, és reforçar els nostres lligams amb el Senyor i amb tots els germans i germanes que ens envolten. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada