divendres, 20 de maig del 2011

CAMÍ, VERITAT I VIDA




Aquesta setmana, trobem a l’evangeli una frase central que segurament hem escoltat moltes vegades. Jesús diu als seus deixebles i a nosaltres: “Jo sóc el camí, la veritat i la vida”. És important que ens deturem a reflexionar en el seu sentit.
Jesús és camí: Ell ens indica sempre per on hem d’anar, quina és la ruta que hem de seguir si volem ser feliços de veritat. El camí és estimar com Jesús va fer, acceptar els altres tal com són, tenir un esperit de servei i de disponibilitat, sempre atents a fer allò que Déu vol de nosaltres.
Jesús és veritat: quantes paraules i quantes veus sentim cada dia per tots costats que no contenen en elles la veritat, que l’únic que aconsegueixen és desviar-nos i despistar-nos del nostre camí. Jesús mai no enganya, la seva Paraula és veritat i ens orienta en la nostra vida de cada dia.
Jesús és vida: moltes vegades busquem la vida allà on no hi és. Pensem que les coses ens ompliran i que satisfaran els nostres desitjos. Apropant-nos a Jesús, escoltant-lo en l’evangeli, unint-nos a Ell en el sagrament de l’Eucaristia, trobarem la vida veritable, la vida autèntica que omplirà de debò els nostres anhels de felicitat.

Que aquest temps pasqual que anem recorrent setmana rere setmana ens ajudi a descobrir Jesús com el camí que hem de seguir, com la veritat autèntica i com la vida que omple la nostra set de plenitud i d’infinit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada