divendres, 6 de maig del 2011

JESÚS, COMPANY DE CAMÍ


Aquest diumenge l‘Església ens convida a escoltar i a reflexionar aquest text tan admirable de l’evangelista Lluc.
Jesús es fa company de camí dels dos deixebles que es dirigeixen cap a Emaús tristos, desesperançats i desanimats per la mort de Jesús. Jesús mateix “es posà a caminar amb ells”. Els acompanya en el seu itinerari i els convida a parlar, a compartir amb Ell la seva tristesa, els seus dubtes, la seva desesperança...
Els dos deixebles estan ofuscats i desorientats i Jesús comença a explicar-los les Escriptures per il•luminar la seva foscor. Tots dos s’obren plenament a la Paraula explicada per Jesús i, de mica en mica, les tenebres i els dubtes del seu cor es van aclarint i il•luminant.
Quan parteix el pa, els deixebles el reconeixen. No poden esperar més i se’n van en aquell mateix moment a comunicar als altres deixebles que s’han trobat amb el Senyor Ressuscitat. Per a ells, el seu encontre amb Jesús per mitjà de la Paraula i de l’Eucaristia ha estat font de joia i d’alegria, i ha tornat la pau als seus cors. No poden fer altra cosa que anunciar-ho als germans i ser-ne testimonis convençuts i entusiastes.
Quan nosaltres caminem tristos i desanimats per les diverses circumstàncies de la vida, Jesús és al nostre costat compartint la nostra ruta. Tant de bo que els nostres ulls i els nostres cors el sàpiguen reconèixer per poder fer revifar en nosaltres la il•lusió i l’esperança.
Amb aquest ànim, continuem vivint aquest bonic temps pasqual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada