divendres, 10 de desembre del 2010

ANEU A ANUNCIAR EL QUE VEIEU


Arribem al tercer diumenge d’Advent. Situem l’evangeli d’aquest dia en el seu context: Herodes ha fet tancar Joan Baptista a la presó i, des d’allà, vol que els seus propis deixebles coneguin Jesús i el segueixin; Joan desitja que els seus deixebles tinguin més llum per apropar-se a Jesús, per això els envia a preguntar-li si ell és el Messies que tothom espera.
La resposta de Jesús va més enllà d’una simple afirmació. Jesús vol que els deixebles de Joan entrin dintre d’ells mateixos i trobin una resposta per si sols i des de la seva pròpia vida, per això els diu: “Aneu a anunciar el que veieu i el que heu sentit dir”, és a dir, doneu testimoni de mi i comuniqueu als altres el que sentiu, el que veieu, el que experimenteu, el que heu conegut de mi...
L’evangeli ens interroga també avui a nosaltres. ¿Som capaços de donar testimoni de Jesús comunicant als altres el que coneixem d’Ell? No podem parlar de Jesús pel que ens diuen els llibres o simplement pel que hem sentit dir, hem d’anunciar-lo a partir del coneixement personal que anem adquirint, per mitjà del que aprofundim en la lectura i reflexió de l’evangeli, del que n’experimentem en la nostra vida de cada dia.
Voler conèixer més Jesús i anunciar-lo als altres és estar preparant també la seva vinguda i, com Joan Baptista, li obrirem el camí.

2 comentaris:

  1. Benvolgudes germanes: els vostre comentari d'aquest Evangeli és molt bonic. És bonic perquè t'omple d'optimisme. Jo crec que els comentaris evangélics assenyats, són per a saltar i ballar. És veritat que pot ser una alegria, per alguns, una mica com la llum d'un coet a la nit. Bonic, però dura poc. D'acord, però és una referència. És una modificació de l'estat d'ànim a millor. Potser Sant Francesc quan levitava, segur que era per la força de l'Evangéli. Quina alegria més gran.
    Salutacions i gràcies.

    ResponElimina
  2. Hola Miquel:
    Això intentem: que els comentaris de l'evangeli ens ajudin a viure amb més entusiasme la nostra vida de fe. És important llegir els textos, rumiar-los, reflexionar-los i fer-ne pregària. Només així Jesucrist podrà entrar en la nostra vida i el podrem anunciar als altres.
    Records de totes!

    ResponElimina