divendres, 17 de desembre del 2010

JESÚS ENTRA EN EL MÓN

S’acaba el temps d’Advent, entrem en l’última setmana d’aquest camí cap a Nadal.
L’evangeli d’aquest diumenge comença a presentar-nos el misteri de Nadal i ens revela la identitat del nen que naixerà de Maria: l’Emmanuel, “Déu és amb nosaltres”. Jesús és el mateix Déu que es fa infant, que es fa home per caminar amb nosaltres, al nostre costat, manifestant-nos com ens estima.
Jesús entra en el món per mitjà de Maria. Déu se serveix de Maria, de la seva obertura, de la seva disponibilitat i acceptació per entrar en el món dels homes. Déu també pot servir-se de mi per penetrar en la vida de molts germans (amics, companys, familiars...) que no el coneixen. Cal només que Ell trobi en mi obertura, entrega, docilitat i em farà un instrument seu eficaç, continuant d’alguna manera la gran missió de Maria d’engendrar la Vida en el cor dels germans.
Déu també se serveix de Josep. Josep col•labora en els designis de Déu amb la seva disponibilitat, docilitat i entrega als seus camins. Quantes vegades nosaltres també podem col•laborar perquè Jesús sigui conegut i engendrat en l’altre.
Com Maria, com Josep, com Francesc i Clara, com tants germans i germanes nostres que ens han precedit, posem-nos dòcilment en mans de Déu perquè Ell pugui servir-se de cadascun de nosaltres per arribar a moltes persones que, sense saber-ho, el busquen i desitgen. Així, tots junts, podrem celebrar el Nadal en profunditat i joia perquè Jesús estarà en la seva vida i en la nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada