dijous, 7 de gener del 2010

EPIFANIA: MANIFESTACIÓ DE DÉU


Anem arribant al final d’aquest temps de Nadal. Amb la celebració de l’Epifania el dia 6 de gener i la festa del Baptisme del Senyor el diumenge que ve, clourem aquest bonic temps en què hem pogut aprofundir una mica més en el Misteri de Déu fet home, tan proper i tan igual a nosaltres.
En la solemnitat de l’Epifania, el dia del Reis, se’ns recorda que Déu no s’ha reduït a un poble determinat, a un lloc concret sinó que s’ha volgut donar a conèixer a tots els homes i dones que vulguin acollir-lo i escoltar-lo sigui on sigui de la terra. Amb la figura dels mags o dels savis, l’evangeli ens fa reflexionar en aquesta gran realitat: Déu s’ha volgut i vol manifestar-se a tothom, només cal posar-se en camí, com els mags, afrontar dificultats i entrebancs i “buscar bé”, tal com ens diu l’evangeli, per arribar a trobar Déu en nosaltres, en els altres i en els esdeveniments que ens envolten cada dia. Serà llavors quan la nostra alegria, com la dels mags, “serà immensa”. Déu serà de veritat “Déu en nosaltres” tal com hem intentat viure al llarg d’aquest Nadal.


No volem oblidar la part més popular d’aquest dia, adreçada sobretot als infants: els Reis Mags, generosos amb els seus obsequis i regals. Ni que vagin passant els anys, els Reis sempre segueixen essent per a tots uns personatges entranyables que ens porten bons records i que ens fan present que la il·lusió, els somnis, la sorpresa... mai no s’han de perdre en la nostra vida. També nosaltres, al nostre monestir, vam fer una lluïda i festiva cavalcada dels Reis, també és part de la nostra vida viure amb il·lusió i amb joia sempre renovades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada