dimarts, 22 de desembre del 2009

NADAL: DÉU AMB NOSALTRES



Després de recórrer les quatre setmanes del temps d’Advent, hem arribat finalment a la solemnitat del Nadal.
Aquests dies, els qui participem en la litúrgia sentirem diversos relats del misteri del Nadal narrats per diferents evangelistes. Escoltarem la narració senzilla, entranyable i sempre nova de sant Lluc que ens conta el naixement de Jesús a Betlem, i també el meravellós i profund himne de sant Joan que ens presenta la persona de Jesús amb el Pare des de tota l’eternitat i que, en un moment determinat de la història, es va fer com un de nosaltres.
El missatge és el mateix, cada narració ens vol fer entendre i valorar aquesta realitat: Déu s’ha fet tan proper a nosaltres que ens ha fet el regal del seu Fill. Aquest Jesús que veiem fet infant, fet petit com un de nosaltres, és el mateix que ens ve a trobar en la celebració de l’Eucaristia i que se’ns entrega del tot, i amb aquesta mirada l’hem de contemplar.
Els pastors que reben l’anunci de l’àngel simbolitzen totes aquelles persones senzilles i humils que són sensibles a acollir Déu en el seu interior, i que saben correspondre amb amor i amb entrega envers Ell i els altres.
Celebrar el Nadal és celebrar la manifestació de Déu a totes les persones i la seva proximitat envers nosaltres.
Intentem viure el Nadal amb Maria, la mare de Jesús i, com ella, veure en Jesús l’enviat del Pare que ve a omplir les nostres buidors i a sadollar la nostra set d’infinit.


Des d’aquí us desitgem un joiós Nadal i us convidem a veure els pessebres del nostre monestir. BON NADAL!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada