divendres, 27 de febrer del 2015

CONVIDATS A ESCOLTAR JESÚS



Com sempre, l’evangeli del segon diumenge de Quaresma, ens presenta la Transfiguració de Jesús. Intentem penetrar una mica en aquest text.
Jesús s’emporta els deixebles, desanimats i desconcertats pel recent anunci de la Passió del seu Mestre i Amic, cap a una muntanya alta. Allà, lluny del soroll i del brogit, els ajuda a descobrir una mica més qui és Ell, se’ls dóna a conèixer més profundament, a fer-ne experiència. Finalment, la veu del Pare els convida a fer seva una actitud: “Escolteu-lo”.
L’experiència dels deixebles a la muntanya també ha de ser la nostra pròpia experiència. També, com Pere, Jaume i Joan, som convidats, dins de les activitats i preocupacions de cada dia, a cercar un lloc i un espai de silenci, de reflexió i de pregària on puguem anar captant, poc a poc, la persona de Jesús i tot el que ens ofereix: la seva amistat, el seu amor, el seu recolzament, la seva ajuda... la seva mateixa vida. També som convidats a escoltar-lo, per mitjà de la seva Paraula, i a través de totes les persones que s’apropen a nosaltres.
Intentem viure-ho al llarg d’aquesta Quaresma per poder arribar amb goig a la propera Pasqua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada