divendres, 15 de març del 2013

TIRAR PEDRES



Arribem gairebé al final del temps de Quaresma i, en aquest diumenge, ens tornem a trobar amb una pàgina magistral de l’evangeli. Tots coneixem aquest relat i també avui us convidem a llegir-lo deixant-nos sorprendre per les actituds de Jesús.
Els fariseus porten a Jesús una dona que ha estat sorpresa cometent adulteri, i, l’home, ¿on és? La llei de Moisès ordena apedregar-la i, Jesús, ¿què hi diu?
La pregunta està formulada amb mala intenció: si Jesús no considera que la dona ha de ser apedregada, està negant la llei de Moisès; si considera que sí, quedarà en descrèdit davant de tothom i no serà coherent amb el missatge que ha estat anunciant.
La resposta de Jesús, d’acord amb la seva actitud d’obertura al Pare, amb les seves actituds constants d’amor i de perdó, és totalment inesperada: “Aquell de vosaltres que no tingui cap pecat que comenci a tirar pedres”. I, amb tota la ironia de què és capaç l’evangelista, se’ns diu que comencen a marxar els més vells fins que no queda ningú.
Jesús no condemna, no jutja, no qüestiona la dignitat de la persona. Malgrat les nostres debilitats, les nostres mancances, les nostres febleses, Ell mai no ens condemnarà. Sempre hi ha una altra oportunitat, sempre hi ha una ocasió de canvi, de renovació, de millorament...
Posem-nos sota la mirada amorosa de Jesús i, a la vegada, intentem tenir envers els altres les mateixes actituds, sense voler tirar pedres. Això ens pot ajudar a acabar de recórrer el camí quaresmal cap a la Pasqua, ja tan propera. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada