divendres, 8 de març del 2013

L'ABRAÇADA DEL PARE

Arribem al IV diumenge de Quaresma i l’evangeli ens presenta un text bellíssim de l’evangelista Lluc: la paràbola del fill pròdig. Una paràbola que tots coneixem prou bé i que, precisament per això, hem d’intentar llegir-la, escoltar-la i celebrar-la amb novetat, com si fos la primera vegada que ho fem, deixant-nos sorprendre per aquest text.
Tres personatges: el fill petit que fuig de casa, malgasta tot el que té i, quan s’està morint de fam i de misèria, decideix tornar a casa ni que sigui per viure com un jornaler del seu pare. El fill gran que, tot i estant sempre present a casa i al costat del seu pare, no ha sabut valorar el que té i no ha gaudit de la seva realitat, fins al punt que ha arribat a endurir-se. I el pare, la figura admirable del pare, que no es cansa d’esperar, d’estimar, de ser pacient, de comprendre... i d’envoltar, amb una gran abraçada, tant el fill petit com el gran. El fill petit rep el perdó, la comprensió, l’alegria i la tendresa del pare, que el retorna a la seva condició de fill. El fill gran, per la seva part, és convidat a acollir el seu germà, a fer seves les actituds que el mateix pare ha tingut envers ell, i a obrir el seu cor al germà que ha estat retrobat.
En aquest diumenge de Quaresma, fem nostres les actituds del pare de la paràbola, que no són altres que les actituds del mateix Déu, i deixem-nos envoltar també per la seva abraçada tendra i amorosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada