dissabte, 3 de novembre del 2012

L'ALIMENT DE CADA DIA


Quan avancem una mica més en la pregària del Pare nostre ens trobem amb aquesta petició: “El nostre pa de cada dia doneu-nos, Senyor, el dia d’avui”.
El pa, un aliment i un dret legítim per a tothom. El pa és símbol de l’aliment, del que necessitem cada dia per viure, símbol del que és essencial en la nostra vida de cada dia. Demanem al Pare, junt amb Jesús, que ens doni a tothom, els seus fills i filles, tot allò que necessitem per al nostre creixement tant material com espiritual. En aquesta petició tan senzilla i quotidiana s’hi inclouen totes les nostres mancances i, tanmateix, el Pare sap molt bé què és el que ens convé a cada instant per al nostre desenvolupament com a persones.
El “pa” també té un aspecte sobrenatural: l’autèntic Pa és Déu mateix i, amb aquesta pregària, estem demanant que ja avui ens doni el pa autèntic que tastarem demà d’una manera definitiva: Ell mateix.
Que sapiguem aprofitar totes les oportunitats que ens ajuden a alimentar-nos per créixer de manera compromesa i responsable: tot el que alimenta el cos i l’esperit, tots els esdeveniments que vivim, el tracte personal amb Déu, el tracte fratern amb els altres... I que tots aquests “pans” els sapiguem compartir amb tots aquells que tenen fam.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada