divendres, 23 de novembre del 2012

LA NECESSITAT DEL PERDÓ


Fem un pas més en la pregària del Pare nostre, ens trobem amb la següent petició: “I perdoneu les nostres culpes, així com nosaltres perdonem els nostres deutors”.
El perdó és una necessitat en la nostre vida. Quan de vegades hem ofès o molestat els altres, no reposem fins que ens hem reconciliat i l’altra persona ens ha ofert el seu perdó. Així, també necessitem el perdó de Déu per poder créixer en llibertat. Hem estat creats per Déu per viure com a fills seus i germans els uns dels altres, i també per millorar el món on vivim. Moltes vegades no vivim així, no vivim ni com a fills ni com a germans. Certament que Déu sempre ens perdona i no està condicionat a les nostres actituds i sentiments, però el fet que nosaltres perdonem ens prepara i disposa a acollir el perdó de Déu i el dels altres, “així com nosaltres perdonem...”.
El perdó ha de ser una actitud constant en la nostra vida, hem de ser capaços d’oferir perdó i també de rebre’l. És fàcil que en el dia a dia fallem, ens ferim, fem mal... i també que ens en facin. Per això, el nostre cor ha d’estar obert a aquesta necessitat de perdonar que, en realitat, prové del mateix Déu.
Que sapiguem tenir la facilitat de perdonar malgrat tot i que també ens perdonem a nosaltres mateixos les nostres fallades i mancances ja que és el mateix Déu qui ho fa primer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada