divendres, 30 de novembre del 2012

ADVENT: VETLLA I ESPERANÇA


Estem a punt, un any més, de començar el temps d’Advent. Un temps breu i, tanmateix, profund i intens; un temps que no és només una preparació per al proper Nadal sinó que, al llarg d’aquestes quatre setmanes, l’Església ens convida a apropar-nos una mica més a la persona de Jesucrist.
Veurem que, al llarg d’aquests dies, se’ns insistirà en fer nostres unes actituds molt concretes: la vetlla, l’esperança, l’alegria. Els textos de l’evangeli que escoltarem ens ho remarquen amb insistència. Aviat, en el Nadal, celebrarem la vinguda de Déu fet com un de nosaltres en Jesucrist, però ja des d’ara cal que ens apropem a Ell tot “vetllant”, atents a la seva acció en nosaltres, al seu amor, a la seva tendresa, a la seva entrega incondicional. Per això és important vetllar, viure amb esperança, deixar que la joia i l’alegria entrin en les nostres vides perquè realment Déu s’ha fet molt proper i comparteix la nostra mateixa existència.
L’Advent és un temps que ens anima a posar la nostra mirada en la persona de Maria, la mare de Jesús. Ella ha de ser per a nosaltres estímul per viure amb aquestes actituds, no només en aquests dies, sinó sempre.
Tant de bo que sapiguem viure amb expectació i amb esperança, malgrat les presses i el ritme accelerat que de vegades ens ve imposat. Aquest és el nostre desig per a tots i totes vosaltres en aquest Advent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada