divendres, 4 de maig del 2012

UNITS AL CEP


Anem fent camí durant aquest temps de Pasqua i arribem al Vè diumenge. Aquesta setmana l’evangeli ens ofereix un text preciós. Jesús fa servir una imatge per fer-nos arribar el seu missatge: el cel i les sarments. Moltes vegades hem vist pels nostres camps la figura del cep que, malgrat les seves aparents branques seques i sense vida, comencen a treure fulles verdes i, més endavant, el preuat fruit del raïm. És cert que, per arribar a donar fruit les sarments han d’estar ben unides al cep, en cas contrari, s’assequen del tot.
Jesús ens vol dir amb això que cal que estem ben units a Ell si volem que la nostra vida tingui sentit i si volem donar el millor de nosaltres mateixos. És el desig del mateix Jesús: que visquem units a Ell perquè puguem créixer de debò com a persones, com a creients, com a seguidors seus.
¿Què vol dir viure units a Jesús? Viure units a Ell vol dir escoltar-lo en la seva Paraula, considerar-lo com un amic que mai no ens fallarà, saber que està sempre al nostre costat, obrir-nos al seu amor, a la seva tendresa, a la seva amistat... i, si ho vivim, anunciem-ho a aquells que encara no l’acaben de descobrir.

La nostra vida s’omplirà de sentit si vivim units de debò a Jesús, això ens ajudarà també a viure units als qui ens envolten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada