dijous, 5 de gener del 2012

EPIFANIA: UNA ALEGRIA IMMENSA

Ens trobem encara en el temps de Nadal en què seguim recordant i celebrant el naixement de Jesús. Una de les últimes festes d’aquests dies és la de l’Epifania, que se sol conèixer com “el dia dels Reis”, un dia d’il·lusió, de somnis i de màgia sobretot per als més petits de la casa però també per nosaltres. L’evangeli d’aquest dia ens presenta uns personatges, “uns mags”, vinguts de molt lluny, “d’Orient” que vénen a buscar aquest Infant que ha nascut per fer-li “homenatge”.

Tots nosaltres hauríem d’identificar-nos amb aquests “mags”: no els importa fer un llarguíssim camí, deixar-se guiar per una llum, cercar sense defallença, preguntar, seguir les indicacions rebudes, prosseguir el camí... Aquests “mags” simbolitzen l’esforç il·lusionat i constant per trobar Jesús, la recerca tenaç que no es fa enrere davant dificultats o foscors.

Si en nosaltres hi ha el mateix anhel dels mags, i com ells busquem Jesús en la Paraula reflexionada, en l’Eucaristia participada, en el servei i l’amor als germans, experimentarem, en el més íntim de la nostra persona, “l’alegria immensa” que van experimentar els mags quan van trobar Jesús.

Posem-nos, doncs, en camí amb la seguretat que Jesús sempre es deixa trobar d’aquells que el cerquen i vol que també tots nosaltres gaudim de “l’alegria immensa” que ens ofereix.

Amb el proper diumenge, la festa del Baptisme del Senyor, acabarà aquest temps de Nadal. Que tant de bo hagi estat per a cadascun de nosaltres una ocasió per experimentar una mica més profundament la presència de Déu en les nostres vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada