dimecres, 21 de desembre del 2011

NADAL: LA LLUM VERITABLE

Després de les quatre setmanes d’Advent ha arribat l‘esperada celebració del Nadal. El Nadal, per als creients, te un sentit entranyable i profund: per una part, recordem el naixement d’aquell a qui volem seguir, Jesús; i per altra, ens revela i ens descobreix una mica més la seva persona.

Com ens diu l’evangeli, Jesús ja existia des de sempre amb Déu: ”la Paraula era amb Déu”; ens diu també que “és la llum veritable, la que, en venir al món, il·lumina tots els homes”. Tots necessitem ser il·luminats per Jesús: necessitem aprendre a mirar-nos i valorar-nos des de Déu, a tenir aquesta mateixa mirada envers els altres, envers la nostra vida i el món. Jesús és la Llum, ens porta la veritable llum: obrim-nos-hi, acollim-lo, deixem-nos guiar per Ell.

Quan en aquests dies vegem pessebres, amb la imatge de Jesús Infant, recordem les paraules de l’evangelista Joan: “és la llum veritable”. Aquell infant va créixer, va viure en el silenci de Natzaret i, més tard, va oferir a tothom la llum veritable, amb la seva Paraula i amb la seva vida; Aquell infant es va fer home, va morir i va ressuscitar, i ara viu enmig de nosaltres i segueix oferint-nos la seva Llum: deixem-nos il·luminar plenament per Ell i serà realment Nadal en la nostra vida.

Us convidem a veure una “exposició virtual” dels pessebres del nostre monestir, fets pel Sr. Josep Pujal, pare d’una de les germanes de la comunitat.

Bon Nadal a tots els qui ens seguiu per mitjà d’aquesta pàgina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada