divendres, 20 de gener del 2012

CONTEMPLAR A MARIA


Després del temps d’Advent i de Nadal, reprenem el comentari d’alguns textos dels escrits de santa Clara. Avui ens quedarem en la invitació que fa a la seva amiga Agnès quan li escriu: “Uneix-te a la seva Mare dolcíssima que engendrà un Fill que els cels no poden abastar”. Clara convida a Agnès a unir-se a Maria en el sentit més ampli del terme: a adherir-se a ella, a les seves actituds, a fixar-se com va respondre al Senyor, a mirar-la amb el desig de seguir les seves petjades...

Clara contempla Maria com la que “engendrà un Fill que els cels no poden abastar”. Admira de la grandesa de Maria com a Mare de Jesucrist, però encara l’admira més com a seguidora del seu Fill. Maria és la pobra, és la que viu de forma més plena les benaurances, la que acull i reflexiona la Paraula, la que viu abandonada i confiada en les mans del Pare... Per a Clara Maria és molt gran perquè la veu íntimament unida a Jesús, compartint la seva vida de pobresa i despreniment, d’humilitat i abandó, de servei i entrega.

El desig de Clara és que la seva amiga Agnès, i també tots nosaltres, mirem a Maria i, com ella, visquem profundament units a Jesús. Esforcem-nos per fer realitat el desig de Clara, que és el desig del mateix Jesús!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada