divendres, 16 de desembre del 2011

EL "SÍ" DE MARIA


Anem arribant al final del camí de l’Advent. L’evangeli de les setmanes anteriors ens convidava a vetllar, a obrir i a aplanar els camins del Senyor. Aquest diumenge, l’evangelista Lluc ens presenta a Maria, la noia que realment va vetllar amatent i sempre va aplanar els camins al Senyor perquè tota la vida va saber escoltar i obrir-se a la Paraula.

Per experiència sabem que donar un “sí” o un “no” en qualsevol moment de la nostra vida pot ser decisiu per començar una nova etapa, per prendre una decisió important, per encaminar-nos cap a una direcció determinada... El “sí” que va donar Maria al pla de Déu va canviar tota la història, no només la del seu temps, sinó també la nostra i la de sempre. Dient “sí” al projecte de Déu sobre ella, Maria va deixar entrar en ella a Déu mateix en la persona del seu Fill Jesucrist. Amb el seu “sí”, malgrat els dubtes, les pors, les incerteses, els interrogants, va obrir-se amb docilitat i generositat al que Déu li proposava i va ser l’instrument escollir per Ell per portar al món el do més preuat: el seu propi Fill.

Recorreguem aquests últims dies d’Advent amb la mirada posada en Maria, en la seva obertura, en la seva capacitat d’interioritat i de resposta confiada i podrem celebrar el Nadal amb els seus mateixos sentiments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada