divendres, 30 de setembre del 2011

UNA INVITACIÓ A LA PREGÀRIA


Amb Clara podem aprendre a fer pregària, podem aproximar-nos a Déu tal com ella ho feia. Clara és una dona de pregària, d’una pregària profunda i viva. No ens va deixar un mètode estructurat de pregària però, per mitjà de les cartes que va adreçar a la seva amiga Agnès, podem intuir com va ser la seva experiència i ens adonem que Clara va mantenir una relació molt íntima i profunda amb Déu. Fruit de la seva experiència, Clara escriu: “Observa, considera i contempla amb desig d’imitació el teu Espòs”.

"Observa": Clara invita a Agnès a mirar, a posar l’atenció, a observar amb deteniment Jesucrist per mitjà d’un text de l’evangeli. No es tracta de fer una simple ullada, sinó d’aturar-nos i observar amb tota l’atenció Jesucrist, les seves paraules, les seves actituds, la seva forma de fer...

"Considera": Clara no vol que siguem simples “espectadors” de l’evangeli sinó que ens hi impliquem; per això insta a la seva amiga a considerar, és a dir, a reflexionar, a prendre consciència que aquelles paraules i gestos de Jesús també van adreçades a ella. Vol, a més, que contrasti les actituds que veu en Jesucrist amb les seves.

"Contempla": Clara parla des de la seva experiència i, quan convida a contemplar Jesucrist, després de “mirar-lo i considerar-lo”, està dient a la seva amiga i a nosaltres: obriu-vos a Ell, deixeu-vos estimar, acollir, renovar per Ell, elegiu-lo, viviu la vostra vida amb Ell...

Si rellegim les paraules de Clara ens adonem que fa servir aquests tres verbs –observar, considerar i contemplar- amb una finalitat: “amb desig d’imitació”, amb el desig de seguir-lo, diríem avui. Per a Clara no és possible que una persona que hagi descobert com és estimada i valorada per Jesucrist pugui continuar vivint sense centrar la seva vida en Ell, sense estimar-lo i seguir-lo. Fem-nos nostra la invitació de Clara i endinsem-nos també nosaltres en la pregària i, com ella, trobarem el tresor que dóna sentit i joia a la nostra vida i existència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada