dimecres, 7 de setembre del 2011

EL CAMÍ DE LES BENAURANCES


Després del parèntesi d’aquests últims dies d’agost i a punt de tornar a començar el curs amb totes les activitats que comporta, tornem a emprendre, en el nostre bloc, la sèrie de comentaris de textos breus dels escrits de santa Clara. Avui us proposem aquesta bonica frase que Clara dirigeix a la seva amiga Agnès en una de les seves cartes: “Vés segura, joiosa i alegre pel camí de les benaurances”. Amb aquestes paraules Clara assenyala a la seva amiga Agnès el camí que ha de recórrer si vol seguir Jesucrist: el de les benaurances.

Clara ha viscut totes les benaurances però ha abraçat d’una manera especial la primera, la dels pobres d’esperit. Ella ha contemplat un cop i un altre el Pobre per excel·lència: Jesucrist. Enamorada d’Ell, ha volgut fer-se com Ell: pobre de béns i pobre d’esperit, abandonant la seva vida al Pare, amb una confiança plena. Com Jesucrist, Clara posa la seva seguretat només en Déu i experimenta com el Pare vetlla sol·lícit i té cura d’ella. Això esdevé una font inesgotable de joia.

Les benaurances són camí de felicitat i plenitud, per això Clara insta a Agnès a seguir aquesta senda. Li diu: “Vés segura, joiosa i alegre”. “Segura”, amb fermesa, amb convicció, amb seguretat plena perquè és el camí mostrat pel Mestre. “Joiosa i alegre”, perquè la promesa de les benaurances és experimentar i gaudir de l’amor Jesucrist, de la seva proximitat, de tot el que Ell ens ofereix. La ruta de les benaurances obre les portes de la plenitud, de la joia, de tota la felicitat a què una persona pot aspirar; per aquest motiu Clara anima: “Vés segura, joiosa, alegre”.

Tota persona desitja i anhela la felicitat perdurable, la plenitud i la pau més pregona. Jesucrist ens va ensenyar com aconseguir aquest tresor, i ens va deixar el magnífic programa de les benaurances. Santa Clara, sant Francesc i moltes persones que ens han precedit se’l van fer seu. Ara ens toca a nosaltres endinsar-nos en aquesta ruta on Jesús ens espera. Som-hi!

1 comentari:

  1. Gràcies per l'escrit i gràcies per la presència de sta. Clara i les seves reflexions.

    Rosa m.

    ResponElimina