dilluns, 19 de setembre del 2011

MIRAR-SE AL MIRALL


El que avui us volem explicar en aquesta entrada no és una sessió d’estètica ni de bellesa sinó el comentari d’una bonica frase que fa servir santa Clara en una de les seves cartes. És la següent: “Mira’t cada dia en aquest mirall”. Clara fa servir la imatge del mirall, una eina coneguda per tothom i que utilitzem cada dia, per parlar a la seva amiga Agnès sobre la persona de Jesucrist. Santa Clara ens diu que Jesús és com un mirall on hi hem de veure reflectides les seves actituds i sentiments: la seva vida de pobresa, la seva humilitat, el seu servei, el seu amor radical, la seva entrega generosa... Ens hi hem de mirar diàriament perquè, com a seguidors seus, puguem assemblar-nos-hi cada vegada més de forma que, quan la gent ens vegi, pugui veure en nosaltres un reflex, ni que sigui petit, de Jesucrist.

Fer nostres les actituds i sentiments de Jesús no és fàcil però tampoc no és impossible. Hem de llegir, escoltar i reflexionar la seva Paraula, això ens ajudarà a tenir en compte diferents aspectes de la seva vida i de la seva persona, farà que siguem testimonis seus en el lloc on cadascun ens trobem i el podrem donar a conèixer als altres amb la nostra pròpia vida.

Fem nostra la invitació de Clara de “mirar-nos al mirall” de Jesucrist i el que reflectirem als altres serà pau, joia, felicitat, serenor...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada