divendres, 26 de novembre del 2010

ADVENT: TEMPS DE VETLLA I D'ESPERANÇA


Un any més se’ns fa el do de viure un nou temps d’Advent. Quatre setmanes abans de Nadal que l’Església ens assenyala per animar-nos a viure amb un estil i unes actituds molt concretes: una actitud de vetlla, de vigilància activa i una actitud d’esperança confiada i joiosa.
Com altres vegades, us volem convidar en aquest temps litúrgic fort a llegir i a reflexionar amb nosaltres els textos de l’evangeli de cada diumenge per tal de poder viure amb més intensitat el que se’ns proposa.

L’evangeli d’aquest primer diumenge d’Advent posa l’accent en l’actitud de vetlla. Jesús, bon coneixedor de la realitat que cada dia vivim, ens dóna un exemple ben clar: “Si el cap de casa hagués previst l’hora de la nit que el lladre vindria...”. Amb això, no ens vol dir que tinguem por ni que visquem angoixats pel que pot esdevenir, sinó que cal que tinguem una actitud de vigilància i d’atenció de forma que no ens passi per alt tot el que és més important en la nostra vida: que no deixem passar aquells moments en què podem ajudar activament els altres, que no visquem despistats sense sentir el que el Senyor ens vol dir en la nostra vida de cada dia, que visquem atents a nosaltres mateixos per no deixar-nos acaparar pel soroll i el brogit que hi ha al nostre voltant...
Maria, la mare de Jesús, va ser la persona que va vetllar i esperar joiosament, atenta sempre a la veu de Déu i a les necessitats dels altres.
Intentem, al llarg d’aquestes setmanes abrandar en nosaltres aquestes actituds i esperem el Senyor, que sempre ve al nostre encontre.

1 comentari:

  1. Un any més, en començar l'Advent, renovem els nostres propòsits de viure amb més fermesa i autenticitat la nostra fe. Que la Mare de Déu ens hi ajudi. El Senyor ja ve!.

    ResponElimina