divendres, 23 d’abril del 2010

JESÚS, EL NOSTRE PASTOR

En el quart diumenge de Pasqua, la litúrgia sempre ens presenta la imatge de Jesús com a pastor. Una imatge que avui dia queda una mica allunyada de la nostra realitat, però tots sabem què és un pastor i quina és la seva missió.
El text de l’evangeli d’aquest diumenge és molt curt però a la vegada molt dens. Jesús ens diu sobretot dues coses: Ell ha donat la vida per les seves ovelles, és a dir, per tots i cadascun de nosaltres. Un pastor coneix totes les ovelles del seu ramat. Encara que sembli que són iguals, per al pastor no n’hi ha cap de repetida, les sap diferenciar totes i cadascuna, perquè les veu cada dia, en té cura i les valora i aprecia pel que són. De la mateixa manera, Jesús coneix i estima cadascuna de les seves “ovelles”, tant que afirma que nosaltres som allò més preuat que té i que ningú no ens podrà separar mai d’Ell perquè Jesús, com el nostre Pastor, ens protegeix, ens valora, ens defensa, ens estima i ens tracta com el valuós tresor que el Pare li ha donat.
Per part nostra cal una resposta. Diu l’evangeli que “les meves ovelles reconeixen la meva veu”. A nosaltres ens pertoca escoltar la Paraula de Jesús i parar-hi esment per damunt de totes les altres paraules i veus que contínuament es fan presents en la nostra vida i en el nostre món.
Si escoltem Jesús, el seguirem, reconeixerem tot allò que Ell fa per nosaltres, es farà el nostre company de camí i estarem segurs al seu costat malgrat les dificultats i els entrebancs de cada dia.
Continuem recorrent aquest preciós temps de Pasqua agraint al Pare el do que ens ha fet amb el seu Fill Jesucrist.

1 comentari:

  1. Doncs, justament parlant de Jesús com a pastor, diumenge passat van beatificar al Pare Josep Tous, que va ser el fundador de la meva escola (que jo, encara que ara visqui a Reus, sóc de Barcelona), escola que porta el nom de "Mare del Diví Pastor"... oi que és maco? ;-))

    Ahir em van donar records de part vostra. Moltes gràcies!!!

    Una gran abraçada!!

    ResponElimina