divendres, 16 d’abril del 2010

"ÉS EL SENYOR"

Estem en ple temps pasqual i l’Església segueix endinsant-nos en la realitat de la resurrecció de Jesús: és Vivent!
Aquest diumenge l’evangeli ens presenta els deixebles que surten a pescar però no aconsegueixen pescar res en tota la nit. Quan es fa de dia Jesús –a qui no reconeixen- els convida a intentar-ho una altra vegada donant-los-hi unes indicacions; ells fan cas a aquell “desconegut” i llavors la pesca esdevé molt abundosa.
Un dels deixebles reconeix aquell “desconegut” i exclama: “és el Senyor”, és Jesús, a qui havien escoltat, seguit, estimat; el qui havia guarit, perdonat, ajudat incansablement els germans; el qui els havia parlat del Pare, el qui havien vist morir crucificat. Era ell mateix, era el Senyor!
Jesús Vivent es feia present enmig dels seus, en la seva vida, i també vol fer-se present en la nostra. Però perquè puguem reconèixer-lo hem de fer com els deixebles: escoltar la seva Paraula, ser dòcils i deixar-nos guiar per ella; ser membres vius de la comunitat col•laborant en tot el que calgui; estar atents a les invitacions de Jesús (“veniu a esmorzar”) i respondre-hi amb tot el cor.
Si vivim units a Jesús, si reflexionem i guardem la seva Paraula ell farà fecunda la nostra vida com va fer abundosa la pesca dels deixebles. El reconeixerem enmig nostre i com els deixebles podrem afirmar des del més íntim de nosaltres: “és el Senyor”. Aquesta serà la nostra gran alegria pasqual!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada