divendres, 19 de març del 2010

"TAMPOC JO NO ET CONDEMNO"


Avancem en el camí quaresmal i ja ens trobem al cinquè diumenge. L’evangeli comença dient-nos: “Jesús se n’anà a la muntanya de les oliveres”. Jesús es retirava a pregar, a estar amb el Pare, a escoltar-lo, a estimar-lo i a deixar-se estimar, a descansar i abandonar-se a Ell. I quan tornava enmig dels seus germans els mirava i els valorava des del Pare.
Després, l’evangeli ens descriu l’escena de la dona adúltera, escena que impressiona.
Arriben els mestres de la llei i els fariseus, falsament vestits de defensors de la llei, amb la intenció de desacreditar i acusar Jesús, servint-se del pecat d’una infeliç. És una actitud detestable. Insisteixen que Jesús es pronunciï i Jesús parla. La persona de Jesús brilla humil i diàfana, amb la veritat i misericòrdia que li són tan pròpies. Jesús no veu en la adúltera una pecadora a condemnar sinó una persona creada pel Pare, que ha caigut i ha perdut la seva dignitat, a qui cal oferir perdó, ajut, amor. I això és el que fa: “Tampoc jo no et condemno, vés-te’n, i d’ara endavant no pequis més”.
Jesús vol que tinguem la seva mirada envers els germans que fallen i cauen: una mirada de comprensió, de perdó, de misericòrdia i amor. Vol que els donem la mà per ajudar-los a aixecar-se i els encoratgem a seguir endavant.

En aquesta última setmana de Quaresma, deixem-nos mirar per Jesús i ens sabrem compresos, estimats, valorats per Ell, en el més íntim de nosaltres mateixos.

2 comentaris:

  1. Amb aquest passatge de l'Evangeli s'ha d'anar amb compte, alguns cristians d'esquerres l'empren per posar-se a favor de l'avortament, volent així disculpar a certes dones amb problemes. Tot s'ha de dir. Salutacions cordials.

    ResponElimina
  2. Tens raó que s'ha d'anar en compte amb aquest text de l'evangeli. Com tants altres textos de la Bíblia, el podem fer servir per interessos propis i desvirtuar el sentit del text. Amb aquest passatge de l'evangeli de Joan queda clar que Jesús perdona o no condemna la dona, però això no vol dir que no condemni el pecat: "Vés-te'n, i d'ara endavant, no pequies més".
    Salutacions!

    ResponElimina