divendres, 26 de març del 2010

"BENEÏT EL QUI VE EN NOM DEL SENYOR"

Anem arribant al final de l’itinerari de la Quaresma. Amb el diumenge de Rams entrem en la Setmana Santa, la setmana cèntrica de l’Església i de la vida de tots nosaltres. En aquesta setmana contemplarem l’entrega lliure i conscient de Jesús en el Cenacle i en el Calvari, entrega i donació que culminen i esclaten amb la Resurrecció.
Avui, diumenge de Rams, commemorem l’entrada de Jesús a Jerusalem assegut en un pollí, aclamat per les multituds. Amb aquesta acció simbòlica, Jesús es manifesta com a Messies, però no un Messies prepotent o polític, sinó humil, senzill i portador de Pau. Jesús és conscient que aquest gest el portarà a la mort, però ell acompleix amb fermesa la voluntat del Pare.
La gent proclamava: “Beneït el qui ve en nom del Senyor”. També nosaltres cada vegada que celebrem l’Eucaristia aclamem Jesús amb les mateixes paraules, en el cant del “Sant, sant...” Intentem ser més conscients que Aquell que es fa present amb les paraules de la consagració, és el mateix Jesús que aclamava la gent, i que ara ve a nosaltres oferint-nos la seva pau, la seva vida, la seva salvació... Els fariseus volen intentar fer callar els seguidors de Jesús; és impossible, qui ha conegut Jesús, l’estima i el segueix, no pot deixar d’anunciar el seu missatge i de ser el seu testimoni, sigui amb la paraula o bé amb la vida de cada dia.
Preparem-nos a viure amb intensitat aquesta setmana, que culminarà en la gran i solemne festa de Pasqua, la Resurrecció del Senyor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada