divendres, 12 de març del 2010

"EL SEU PARE EL VEIÉ I ES COMMOGUÉ"


En el quart diumenge de Quaresma ens trobem en l’evangeli amb l’entranyable paràbola del fill pròdig. Us convidem a escoltar-la i a llegir-la com si fos la primera vegada que ho fem, tot deixant-nos impressionar per cada aspecte d’aquesta profunda paràbola i intentant situar-nos dins de cadascun dels personatges.
El missatge que Jesús vol donar als seus contemporanis i avui a nosaltres és ben clar: el Pare és un pare que estima entranyablement els seus fills per més que s’hagin apartat d’ell o s’hagin distanciat. Davant de l’actitud del fill petit, la reacció del pare és corprenedora i impressionant: espera constantment l’arribada del seu fill, no pregunta res, no vol explicacions, no qüestiona, no jutja... ben al contrari, rep amb una alegria immensa el fill allunyat i degradat que retorna, celebra una festa en honor d’ell, li retorna la dignitat de fill perduda... tot queda esborrat i perdonat. És molt més gran l’alegria d’haver recobrat el fill que no pas el que hagi pogut fer.
Com a contrapunt, el germà gran no ho entén: ¿per què el pare està actuant així? ¿no es mereixeria el seu germà petit un bon càstig i una bona condemna pel que ha fet? El germà gran no ha entès mai el que li diu el seu pare: “tot el que jo tinc és teu”; ha viscut sempre al seu costat i no ha sabut valorar ni apreciar prou l’amorosa presència del seu pare.
Així és Déu, com el pare de la paràbola. Un Déu sorprenent i meravellós que sempre ens espera, que no jutja, que acull, que perdona, que estima incansablement i que ens convida a fer festa per cadascun dels nostres germans retrobats.
Amb la mirada posada en l’amor i en la tendresa del Pare que Jesús ens descobreix i ens revela, anem fent camí cap a la Pasqua.

3 comentaris:

 1. Salutacions fraternes des de Montserrat!!! Que bonic, que unes germanes clarisses tinguin un bloc!!!

  ResponElimina
 2. Gràcies, Sergi, pel teu comentari. Hem donat també un cop d'ull al teu bloc, és molt bonic i convida a la reflexió.
  Units en un mateix ideal, rep una salutació fraterna!

  Germanes clarisses

  ResponElimina
 3. Hola, soy un vecino de Reus que ha tenido una tía abuela, si no me falla la memoria, en la Comunidad de Ribadeo en Lugo. El Señor se la llevó hace unos años a su Casa.
  Me gustaría saber donde están en Reus para poder hacerles una visita con mi familia y pedirles oraciones.
  Un cordial saludo y gracias,


  Luis Felipe Rey
  Mi mail es lfreyc@hotmail.es

  ResponElimina