dilluns, 17 de setembre del 2012

UN REI DE VERITAT


A mesura que ens anem endinsant en el Pare nostre, anem penetrant també en el programa de pregària de Jesús, un programa i unes actituds que hem de fer nostres tots els qui volem seguir-lo. 

Quan demanem “vingui a nosaltres el vostre Regne”, ¿a quin Regne ens referim?, ¿quin és aquest Regne?
Abans de penetrar en aquesta petició, mirem quin era el concepte de Rei i de Regne en temps de Jesús. La figura del rei sempre va tenir una gran importància en el poble d’Israel. Després d’haver viscut sota l’autoritat de diferents reis i d’haver experimentat la duríssima etapa de l’exili, el poble sempre va desitjar i va somniar amb un rei ideal. Un rei que els podria conduir i guiar amb pau i amb rectitud, un rei que no seria abusiu ni dominador, un rei proper al poble... un rei, en definitiva, que els ajudaria a complir la Llei i l’Aliança de Déu.
Un any darrere un altre, el poble d’Israel va alimentar aquest desig il·lusionat. Amb Jesús es va fer realitat; Ell va donar un nou aire i un nou sentit a aquesta esperança del poble. Per això ens anima a demanar al Pare que vingui el seu Regne, ho veurem a la propera entrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada