divendres, 29 de maig de 2015

UN DIA PER A NOSALTRESDes de fa uns quants anys, el diumenge de la Trinitat és el dia dedicat als germans i germanes de vida contemplativa. És com si, al llarg de tota una jornada, els papers s’invertissin. Dia rere dia, moltes persones s’apropen a les nostres comunitats demanant ser ateses i escoltades, sol·licitant una pregària per alguna de les seves necessitats, anhels, inquietuds... En canvi, en aquest dia, és tota l’Església qui demana recordar els contemplatius en la pregària. Un dia per tenir-nos presents en el record i la proximitat, per ajudar-nos a demanar a Déu que sapiguem mantenir-nos fidels en el nostre camí d’entrega cap a Ell i cap als germans i germanes de tot el món.

Certament, aquest diumenge és un dia per contemplar. Per contemplar l’amor i la tendresa del Pare, que ens estima infinitament. Per contemplar Jesucrist, el germà gran i company de camí, que ens convida a seguir-lo i a viure amb les seves actituds i sentiments. Per contemplar la persona de l’Esperit Sant, que és la nostra força i el nostre consol, la nostra ajuda i la nostra defensa, la nostra companyia i el nostre guia.

Els germans i germanes que estem dedicats arreu del món a la vida contemplativa, tot i els diferents estils i maneres de viure-ho, tenim la missió de ser lloança de la Trinitat, de viure amb una dedicació i obertura al Pare, al Fill i a l’Esperit Sant. La nostra vida és realment la vida de tot membre del Poble de Déu, viscuda fins a les últimes conseqüències. Tots estem cridats a la pregària, cadascú des del seu lloc; i de tots Déu espera que caminem cap a ell amb la confiança i la joia que tenen els fills envers el seu pare, units a Jesucrist, deixant-nos conduir per l’Esperit.
Us convidem, en aquest diumenge tan especial per a nosaltres, a unir-nos a la nostra joia per poder celebrar, un any més, junt amb tota l’Església universal, aquest gran do.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada