dissabte, 11 d’abril del 2015

NO ERA ALLÀ AMB ELS ALTRES



Així com el temps de Quaresma va durar quaranta dies, el temps de Pasqua s’allarga fins al cinquanta dies, com una invitació de l’Església a aprofundir una mica més en la contemplació de Jesús Ressuscitat. Com sempre, us convidem a recórrer amb nosaltres aquestes setmanes, seguint l’evangeli de cada diumenge.

En aquest segon diumenge de Pasqua, l’evangeli ens presenta els apòstols reunits, tancats perquè tenen por, acabem de presenciar fa tot just dos dies la terrible mort del seu Mestre i Amic, Jesús. Però és ell mateix qui els ve a trobar, traspassant totes les barreres, se’ls manifesta Vivent i els fa el do de la seva Pau i del seu Esperit, de la seva Vida per sempre. Però Tomàs “no era allà amb els altres” ens diu el text. Es trobava fora de la comunitat i li costa creure i acceptar que Jesús sigui viu, malgrat el testimoni dels seus companys.
Estar fora del grup, de la comunitat, ens dificulta recórrer el nostre camí de seguiment de Jesús. No podem viure sols la nostra fe ni la nostra condició de creients, necessitem el recolzament, l’ajuda i l’orientació dels altres per créixer i avançar en el nostre camí. En cas contrari, ens trobarem aclaparats pels dubtes, per la incertesa, per la solitud...
Tomàs, com nosaltres, ha de fer tot un procés per, finalment, reconèixer Jesús com a “Senyor meu i Déu meu”. Els companys, la comunitat, li han ajudat i ell s’ha deixat conduir i orientar.
Intentem també nosaltres viure amb els germans i germanes el nostre seguiment de Jesús tot compartint i celebrant junts la nostra fe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada