dissabte, 29 de novembre del 2014

UN NOU ADVENTComença un nou Advent i, amb ell, la invitació a renovar les actituds pròpies d’aquest temps que, en realitat, són actituds que hem de tenir en compte al llarg de tota la nostra vida.
Durant aquestes quatre setmanes abans de Nadal, els textos de l’evangeli de cada diumenge ens fan recórrer un camí que, si el seguim, ens anirà preparant per acollir la persona de Jesús en la nostra vida d’una manera més compromesa.
L’espiritualitat del temps d’Advent és tot un programa de vida que vol revifar en nosaltres la nostra fe, la nostra esperança i el nostre amor. Ens fa renovar la certesa que Déu és l’únic que no passa i que no falla mai i que sempre ens ofereix el seu amor, la seva bondat, la seva tendresa, la seva ajuda incondicional...
El primer diumenge d’Advent és el mateix Jesús qui ens convida a “vetllar” i a estar atents per captar-lo en la nostra vida, en el nostre dia a dia, en els esdeveniments que ens envolten i en la persona dels altres. Després, al llarg de les altres dues setmanes, se’ns animarà a “obrir els camins del Senyor” i a “aplanar les seves rutes”. Obrim-li el nostre cor, tota la nostra vida amb disponibilitat, i obrim-nos també a les persones que ens envolten, atents al que puguin necessitar de nosaltres. Per últim, acabarem l’Advent contemplant la persona de Maria, la mare de Jesús. Ella, que és la que va saber de debò vetllar i obrir els camins del Senyor és la noia que pronuncia el seu sí incondicional a Déu, sense posar entrebancs ni obstacles al que Ell li estava demanant. Maria ens pot ajudar a recórrer el camí de l’Advent amb les seves mateixes actituds.
El primer diumenge d’Advent comença l’Any dedicat a nivell mundial a la Vida Consagrada, una celebració que durarà fins al 2 de febrer de 2016. Recordem tants germans i germanes de diferents països, llengües i cultures que en un moment de la nostra vida vam escoltar la crida de Déu i la vam seguir. Que aquest any ens ajudi a viure-ho amb més compromís i també amb agraïment. Que tots vosaltres, els qui us apropeu a aquestes pàgines, ens ajudeu també a donar-ne gràcies amb el vostre recolzament i testimoni.
Joiós Advent!

2 comentaris:

  1. Molt bon Advent també per a vosaltres!! :-)

    ResponElimina
  2. Hola Assumpta! Quant de temps! Ens alegrem de tenir notícies teves. Et recordem i esperem que estiguis bé.
    Una forta abraçada!

    ResponElimina