dissabte, 12 de juliol del 2014

L'ALIMENT DEL NOSTRE CAMÍ



Després d’aquest llarg parèntesi, que ha anat des del començament de la Quaresma fins al final del temps Pasqual, tornem a reprendre el nostre blog. En el mes de febrer havíem començat a publicar una sèrie d’entrades sobre els sagraments. Després d’haver vist els sagraments del Baptisme i de la Reconciliació, seguirem endinsant-nos en aquest tema tot intentant aprofundir, a partir d’ara i poc a poc, en el sagrament de l’Eucaristia. Pas a pas anirem penetrant-hi per tal de descobrir tot el que Déu ens ofereix per mitjà del do que ens fa d’Ell mateix. Quedem-nos avui només en la introducció.



Quan participem en l’Eucaristia, hi trobem dues parts ben diferenciades: la Paraula i l’Eucaristia. És el mateix Déu qui ens convoca a celebrar en comunitat, junt amb tots els germans i germanes, i ens crida a aplegar-nos de forma festiva i alegre en el seu convit: ens convida a obrir-nos a la seva Paraula i a alimentar-nos de la seva mateixa persona. Per això, un cant joiós i alegre obre la celebració.
El mossèn que presideix saluda el poble aplegat, expressant el seu desig que, al llarg de la celebració, tots i cadascun dels fidels puguin experimentar en la seva vida la presència de Déu: “El Senyor sigui amb vosaltres”. Amb la nostra resposta: “I amb el vostre esperit”, expressem el mateix desig envers el sacerdot que presideix. Que tots, en l’Eucaristia, arribem a captar i a viure una experiència autèntica de Déu en la nostra vida. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada