divendres, 22 de febrer del 2013

ESCOLTAR JESÚS



Diumenge passat, el text de l’evangeli ens situava al desert, aquest diumenge ens situa en una muntanya. Com el desert, també la muntanya és lloc de trobada amb Déu. La muntanya ens fa pensar amb solitud, silenci, pau, esforç, tranquil·litat, serenor...
Uns dies abans de la seva Passió i mort, Jesús s’emporta els deixebles a pregar dalt d’una muntanya i els deixa entreveure una mica de la seva persona. És l’última etapa de camí abans d’arribar al Calvari i Jesús vol infondre ànim i esperança als qui el segueixen fa temps incondicionalment. Els deixebles, dalt de la muntanya, reben una invitació i un compromís: “Aquest és el meu Fill, el meu elegit; escolteu-lo”.
Nosaltres podem situar-nos, en aquest diumenge, al lloc d’aquests tres deixebles; també som convidats a escoltar Jesús, a estar atents a la seva Paraula, reflexionant-la i fent-ne pregària. D’aquesta manera, com Pere, Jaume i Joan, podrem apropar-nos d’una manera més íntima, personal i única a la persona de Jesús i donar-lo a conèixer als altres amb la nostra vida.
Seguim el camí quaresmal amb aquesta actitud de silenci i d’escolta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada