divendres, 25 de novembre del 2011

EL CAMÍ DE L'ADVENT


Estem a punt de començar un nou Advent, un nou camí de preparació per a la celebració del Nadal. L’Advent és un temps de vetlla, de promptitud, de servei i d’esperança, viscut a l’estil de Maria. Ella és qui ens introdueix en aquest camí amb les seves actituds. Com els altres anys, us convidem a recórrer amb nosaltres els textos de l’evangeli d’aquests quatre diumenges.

En aquest primer diumenge Jesús ens convida a estar atents: “Estigueu atents, vetlleu”. En la nostra societat moltes coses reclamen la nostra atenció de forma estrident i continuada, prometent-nos una felicitat passatgera, que mai no acaba d’omplir-nos. Quan Jesús ens diu: “Estigueu atents, vetlleu”, ens està alertant que no visquem de forma superficial sinó que, com Maria, aprenguem a viure dins nostre, a caminar amb ell.

Jesús ens convida a estar atents a la seva veu, a la seva Paraula perquè vol deixar-nos captar com ens estima, com ens acull, com ens perdona i encoratja, com ens renova. Només podrem experimentar l’amor i la proximitat de Déu si li deixem espai en la nostra vida, si ens obrim sincerament a ell, que habita dins nostre i escoltem la seva Paraula.

D’aquí la importància de les paraules de Jesús: “Estigues atent, vetlla, i podré entrar en la teva vida renovant-la, i omplint-la de joia i plenitud”.

Des d’aquí us desitgem un joiós camí per aquestes properes setmanes d’Advent fins arribar a la plenitud de Nadal.

1 comentari:

  1. Només podrem experimentar l'amor de Déu si li deixem espai en la nostra vida.

    Aquesta frase em ressona....
    Senyor, et deixo espai? o vaig omplint totes les hores del dia amb coses a fer?
    Que sàpigui trobar uns minuts de silenci per escoltar-te cada dia.

    ResponElimina