dijous, 4 d’agost del 2011

ESTIMAR A L'ESTIL DE JESÚS


Iniciem aquest mes d’agost amb un altre fragment dels escrits de Clara, en concret, del seu Testament. Ella, seguidora incondicional de Jesucrist, es fa seu el manament nou i exhorta les seves germanes amb aquestes paraules: “Estimant-vos mútuament en la caritat de Crist, manifesteu exteriorment amb les vostre obres l’amor que sojorna en el vostre interior”.

“Estimant-vos en la caritat de Crist”: Clara vol que les germanes s’estimin amb un amor molt concret i compromès: el de Crist. No es cansa de contemplar Aquell que sempre acull, perdona, comprèn, encoratja... Aquell que estima amb un amor incondicional, malgrat les debilitats i caigudes. Jesucrist és per a Clara el model i el referent de l’amor fratern. Ho és per a ella i vol que ho sigui per a les seves germanes. Clara s’adona que l’amor de Crist és visible, patent, manifest. L’amor autèntic té aquest vessant d’exteriorització, de manifestació. Per això demana a les seves germanes que es manifestin “exteriorment" l’amor interior que es tenen. I que el llenguatge, el vehicle de l’estimació que es professen siguin “les obres”. La invitació de Clara, que no és més que un ressò de la de Jesucrist, és també actual i adreçada a nosaltres: ¿Com estimo els altres, la meva família, els amics, companys de treball? ¿Estimo a l’estil de Jesucrist? Més encara, en el meu actuar quotidià, ¿es fa visible l’amor que sojorna en el meu interior envers els altres? De la resposta a aquests interrogants depèn el meu seguiment de Jesucrist. Però no ens desanimem perquè Ell sempre està disposat a acompanyar-nos en aquest camí.

2 comentaris:

  1. El bon Jesús sempre ens acull. Feu un bloc molt bonic i proposeu unes reflexions molt profundes i interessants, molts ànims i endavant!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, Manel, pel teu comentari. Ens animes a seguir endavant i a continuar compartint amb tots els qui visiteu aquest bloc.
    Salutacions cordials!

    ResponElimina