dissabte, 9 de juliol del 2011

UNA CRIDA PER A TOTHOM

Iniciem aquest recorregut a través de breus fragments dels escrits de santa Clara amb una frase amb la qual comença el seu Testament, com un llegat que deixa a les seves germanes tot compartint el que ha viscut al llarg de la seva vida. El text és el següent:

“Entre tots els beneficis que rebérem i anem rebent cada dia de la generositat el Pare de les misericòrdies, pels quals més ens cal retre accions de gràcies, és excel•lent el de la nostra vocació”.

Clara agraeix al Pare do excel•lent de la seva vocació, la crida a seguir Jesucrist en pobresa i fraternitat. També nosaltres, com Clara, podem i hem d’agrair la vocació rebuda en el nostre baptisme. El baptisme ens fa fills i filles del Pare en incorporar-nos a Jesucrist. Aquesta és la gran vocació de tots els batejats: viure veritablement com a fills, amb una relació sincera, oberta, confiada al Pare que tant ens estima; i viure com a germans, estimant-nos, ajudant-nos, acollint-nos, perdonant-nos... a l’estil de Jesús. És sobre aquesta vocació comuna i única que cada persona podrà descobrir el lloc que el Pare li té reservat: la vida laïcal, religiosa, sacerdotal o missionera. Fixem-nos que Clara anomena Déu com a “Pare de les misericòrdies”. Aquest títol ens revela que se sap realment filla del Pare, no d’un pare llunyà o distant, sinó d’un pare entranyable que té cura de cadascun dels seus fills i que els omple dels seus dons: pau, joia, fermesa, plenitud... Clara experimenta enmig de les dificultats que el Pare és i actua així. Per això l’anomena, amb tota propietat, “Pare de les misericòrdies”. Intentem també obrir-nos al Pare i al seu amor i, si descobrim una mica com som estimats, també nosaltres agrairem des del més íntim de la nostra persona la vocació que ens ha fet fills.

1 comentari:

  1. Trobo una idea molt encertada que ens deixis compartir fragments d'escrits de santa clara. És una manera de conèixer-la una miqueta més.

    Una abraçada!

    ResponElimina